G12: Sluttspill!

Fredag 27/2 så fikk G12 besøk av Holmlia, for å spille første sluttspillkampen av totalt tre.

Dette er 4 gangen vi møter Holmlia denne sesongen, og det er alltid god stemning både på banen og tribunen. Ski er i dag 10 spillere og brødene Emil og Mathias gjør debut. Da vi er godt kjent med spillene på Holmlia, så legger vi opp forsvarsspillet så vi har ekstra markering på #10 og den hardtskytende #13. Offensivt så får gutta beskjed å komme seg rundt via kantene og komme fort mot mål.

Første perioden bærer tydelig preg på at begge lag kjenner hverandre godt da respektive lag har god kontroll i sine forsvarssoner. Det vaskes frem målsjanser, men begge keepere ser til at holde rent og første perioden ender 0-0.

Til andre perioden så får gutta beskjed om å komme litt kjappere opp i motstandene for å presse frem målsjanser. Backene får i tillegg beskjed om å ta det litt mer med ro i oppspillene og være nøye med å finne frem med pasninger langs vantet. Men Ski er litt passive og Holmlia gjør 0-1 etter 16 sek. Spillet blir litt mer åpent etter dette og fler og fler sjanser vaskes frem i begge ender av banen. Først etter 8 min lykkes debutant Emil gjøre 1-1, og nå er proppen ur. I løpet av 3,5 min så finner Oliver målet to ganger og Lukas en og Ski har vendt til 4-1. Etter dette så føles det som at luften går ur Holmlia og Ski rader opp sjanse etter sjanse. Men det blir ikke flere mål i denne perioden.

Til tross for at Holmlias #10 tenner et lite håp med en fin soloprestasjon til 4-2 etter 1.30, så føles det som at gutta har god kontroll resten av kampen og Sivert gjør 5-2 2min senere. Mathias ønsker ikke å være verre enn sin bror og fastsetter sluttresultatet til 6-2 drøye minuttet før sluttet.

Kampen står og veier helt til Ski får inn sine første mål og da virker det som at all energi gikk ur Holmlia. Etter dette så er Ski det klart bedre laget. Niels Andre redder Ski flere ganger med mange feberredninger og har en riktig god dag mellom stengene. Forsvarsspillene viser veien med ro i egen sone og gode oppspill, og løpene lykkes med pressen og skaper drøssevis med gode målsjanser, så at Ski vinner i dag var helt rettferdig.

Nå venter BVIF/Hauger2 på bortebane i neste sluttspillkamp 8/3.

Ski-Holmlia 6-2 (0-0,4-1,2-1)

Skis lag: Niels Andre, Oliver, Martin, Lukas, Mathias M, Tobias, Andreas, Sivert, Emil og Mathias SJ.