D1: Tap i sesongpremieren

Tross 6-2- tap i sesongpremieren borte mot Lier Cats søndag ettermiddag (5/10), er det god stemning og optimisme som preger Skis damelag.

Pga. høstferie, sykdom og skade var det en heller tynn tropp som fant veien til Berskaughallen denne søndagen. Det var god plass på benken ettersom Ski stilte med kun 6 utespillere. Lier, som endte på 2. plass i 2. divisjon i forrige sesong, stille kvinnesterke med 2 fulle rekker. Ski var naturlig nok forberedt på sterk motstand med høyt press og tempo.

Kampen starter imidlertid i moderat tempo. Ski konsentrerer seg om å stå kompakt i forsvar og kjøre for fullt fremover bare ved reelle og gode kontringsmuligheter. Lier har ballen mest, men Ski er absolutt med på notene. Vertene tar riktignok ledelsen etter 14 minutters spill uten at Ski er totalt utspilt på noe vis. En absolutt godkjent periode av Ski. Ingen grunn til å henge med hodet etter de første 20 minuttene.

Midtperioden blir ganske så lik den første. Lier treffer riktignok metallet minst 3 ganger i løpet av meget kort tid. Ski lar seg imidlertid ikke affisere nevneverdig av det. I stedet fortsetter det gode forsvars- og keeperspillet. Lier tillater gejstene å spille opp ganske så uforstyrret, og Ski spiller seg stadig frem til sjanser. Etter 7 minutter er utlikningen et faktum. Resten av perioden blir meget jevnspilt med mange og store sjanser til begge lag – uten uttelling.

I siste periode røyner det på for slitne Skispillere. Hjemmelaget får en tidlig scoring, og Ski aner det verste. Den gang ei. Ski fortsetter å kjempe og utlikner på ny 2 minutter senere. Dessverre glipper det snaue 20 sekunder senere og 3-2 til Lier. Drøye minuttet senere pådrar Ski seg en utvisning som Lier vet å utnytte: 4-2. Ski forsøker å kjempe seg tilbake i kampen, men slitne ben og hoder hindrer en sluttspurt. I stedet er det Buskerudlaget som setter både en og to spikre i kista med 15 sekunders mellomrom 4 minutter før slutt.

Ski taper altså 6-2 til slutt, men ingen grunn til å deppe av den grunn. Flott innsats av samtlige, og honnør til debutant Linda og en sporty Anita som taklet oppgaven som back med glans. Søndagens gode innsats og spill lover meget godt for resten av sesongen. Neste lørdag (11/10) venter en ny tøff kamp hjemme mot Sagene 2 (spilte i 1. divisjon forrige sesong). Forhåpentligvis biter Ski godt fra seg med 2 rekker og et entusiatisk publikum i Alliansehallen kl. 14.00.

Lier-Ski: 6-2 (1-0, 0-1, 5-1)

Utvisninger: Ski 1 x 2 min (Hille)

Laget (mål+assist):
Sølvi, Balto (0+1), Anita, Adele, Linda, Hille (0+1), B14 (2+0)