D1: Deilig seier

Skis damelag møtte Vålerenga lørdag (15/11). Med skrekkblandet fryd registreres det at VIF mønstrer en tidligere Ski-spiller, Tuva, denne ettermiddagen. VIF har dessuten full pott så langt i sesongen etter 4 seire. Det ventet altså tøff motstand i Alliansehallen.

Som vanlig var det god plass på Skis benk – kun én innbytter de første 20 minuttene, og så heldigvis to de siste 40. Ski stiller med «1-2-1-1»-formasjonen laget har hatt stor suksess med tidligere for å demme opp på best mulig måte. VIF er et ballsikkert lag med til tider høyt pasningstempo. Ski forsvarer seg imidlertid mesterlig og kommer selv til noen meget store sjanser som med normal uttelling betyr ledelse, men den gang ei. Perioden ender målløs.

Ski ser ingen grunn til å endre hverken formasjon eller taktikk i midtperioden. Godt forsvarsarbeid legger grunnlaget for kontringer, og drøye 4 minutter ut perioden står det 2-0 til vertene etter flotte angrep. VIF prøver å skru opp tempoet og kommer til en del avslutninger, men forsvar og keeper er med på notene. Bare én gang glipper det idet ballen går raskt fra kølle til kølle før den sitter utagbart i vinkelen etter halvspilt kamp. Ski lar seg dog ikke stresse og er nær ved å utøke ledelsen ved et par anledninger på tampen, men det blir stående 2-1 på lystavla ut perioden.

I siste periode forventes et sterkt press fra bortelaget. Det er dog Ski som er giftigst foran mål, og etter 4 minutter øker Ski  til 3-1. VIF prøver å komme tilbake, men i stedet er det Ski som putter enda en gang 10 minutter før slutt. VIF klarer aldri å komme tilbake etter dette, og Ski sikrer sesongens andre seier. Deilig!

Ski takker for VIF for en artig og spennende kamp med nerve. Ikke fullt så artig at en VIF-spiller tråkker skikkelig over 10 minutter før slutt. Ski ønsker god bedring og snarlig retur på banen.

Herlig laginnsats av vertskapet som belønnes med tre velsmakende poeng.Ski kan dog ikke hvile lenge på laurbærene. Allerede f.k. lørdag morgen drar Ski til Oslo for å møte OSI. Med samme innsats som mot VIF, kan nye poeng være innen rekkevidde. Er det lov å håpe på 2 rekker?

Ski-VIF: 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Utvisninger: VIF 1 x 2 min

Laget (mål+assist):
Sølvi, Anja (1+0), Adele, Balto (1+0), Anita (0+1), Hille (1+2), Linda, B14 (1+1)