D1: Jada!

Ski tapte knepent (og ufortjent) 3-4 hjemme mot Holmlia rette etter nyttår. Lørdag (31/1) var det duket for et nytt oppgjør, denne gang i Holmliahallen. Ville Ski få sin revansje?

Etter det forsmedelige hjemmetapet var straks revansje omkvedet blant Ski-spillerne. Et nærmest fulltallig Skilag (8 utespillere) vant sjansestatistikken med svært god margin, mens et effektivt Holmlia vant målstatitsikken den gang.
Denne lørdagen var det imidlertid bare 4 friske og 2 syke utespillere fra Ski som fant veien til Holmliahallen, mens vertskapet igjen stilte med 2 fulle rekker. Ambisjonen om revansje vek dermed plass for «ha ei fin og hard treningsøkt» (for de friske)…

Ski fortsetter den gode trenden fra forrige kamp med å være med på notene fra første sekund. Ski holder på ball, sparer krefter og satser på kontringer. Holmlia-laget virker langt tammere enn i Alliansehallen for noen uker siden. Ski har ganske god kontroll bakover og kommer til en del sjanser, men ballen finner ikke veien til nettmaskene. Perioden ender målløs.

Midtperioden blir lik den første. Ski fortsetter å tette godt igjen bak og å rulle ball. I tillegg til giftige kontringer, klarer Ski å etablere seg i Holmlias sone, og gjestene dominerer til tider banespillet. Og endelig, halveis ut i perioden tar Ski fortjent ledelsen. Ski spiller klokt, roer ned og brenner ikke noe krutt unødvendig. Hjemmelagets forsøk går oftest til side for eller over Skimålet, resten har keeper og forsvaret kontroll på. 0-1 står seg til pause. Så langt en meget oppløftenede kamp fra bortelagets side. Ski begynner å få trua, men det er fortsatt 20 minutter igjen, og kreftene er en begrenset ressurs…

Tredje periode starter bra med ny Ski-scoring etter drøye minuttet. Holmlia prøver å mobilisere, men denne lørdagen er det Ski som har flyten, og med 3 raske scoringer til er kampen i realiteten avgjort med 8 minutter igjen av kampen. Holmlia har sine sjanser til å pynte på resultatet, men lykkes ei. I stedet er det Ski som får 2 nettkjenninger til i siste spilleminutt. Kampen ender (nærmest smått utrolige) 0-7.

Åh, for en deilig revansje. Og det på en dag med bare 6 utespillere, og hvor sykdom herjer. Dessuten meget tilfredstillende med gode avslutninger på mål (og i mål) etter en del kamper med dårlig presisjon, stang ut og manglende marginer.  En solid og disiplinert kamp fra Skis side godt hjulpet av bra coaching av Nico (i Kristians fravær) og Balto (ute med håndleddsbrudd). Holmlia var, av ukjent årsak, vesentlig spakere enn i det første oppgjøret, mens et på papiret svakere Ski viste spill, innsats og humør av godt gammelt slag. Ingen tvil om at comebacket av center Heidi har vært viktig – særlig med tanke på alle skadene som holder mange spillere borte fra troppen i flere uker/måneder. Stor takk til vertskapet som skaper en flott ramme rundt kampen med flagg, musikk, god speakertjenste og utdeling av premier til banens beste spillere (Sølvi og Hille på Ski, Arnesen på Holmlia).

Holmlia-Ski: 0-7 (0-0, 0-1, 0-6)

Utvisninger: Holmlia 2 x 2 min, Ski 1 x 2 min (Anita)

Laget (mål+assist):
Sølvi, B14 (0+3), Anita (0+1), Adele (1+0), Hille (6+0), Linda, Heidi