D1: Poengdeling og rekord

Søndag kveld (8/3) spilte Ski borte mot VIF i Jordalhallen. Ski vant noe uventet(?) 4-1 i lagenes først møte. VIF har siden sanket en god del flere poeng enn Ski. Tross stygt hjemmetap for Ski for en uke siden, var det lov å håpe på poeng mot et revansjesugent hjemmelag. Ski mønstret hele 3 backer og 2 angrepsrekker inkludert debutanten Helene. Og hvilken debut det skulle vise seg å bli.

Første periode blir jevn. Ski åpner målprotokollen etter drøye fem minutter. VIF utlikner halvveis ut i perioden, før Ski igjen tar ledelsen før pause gjennom debutanten som med det blir klubbens yngste damemålscorer.

I midtperioden tar et rutinert og ballsikkert VIF mer og mer over spillet, triller ball og kommer til mange sjanser. Ski kommer til sporadiske avslutninger, men det er hjemmelaget som er farligst frempå – riktignok uten tellende resultat takket være godt forsvars- og keeperspill fra Skis side.

Tredje periode blir ganske lik den midtre. Etter 5 minutter får VIF til slutt lønn for strevet og utlikner. Like etterpå får Ski utvisning, men rir av stormen. VIF presser på, men Ski holder buret rent, og i stedet er det gjestenes debutant som scorer nok en gang: 2-3 og drøye 5 minutter igjen. VIF får på ny mulighet i overtall, men uten nettkjenning. 3 poeng synes innen rekkevidde. Vertene er imidlertid stadig på hogget, og drøye minuttet før slutt kommer utlikningen.

VIF føler nok at de burde ha vunnet sjansestatistikken tatt i betraktning, men Skis iherdige innsats kunne fort ha gitt borteseier, så alt i alt er vel uangjort et greit resultat. Veldig artig med tidenes yngste målscorer på damesiden og det i debuten og med 2 mål! Ellers imponerende laginnsats hvor samtlige står på i 3 x 20 minutter. Med samme tæl og vilje bør det vanke flere poeng i de to siste kampene hjemme mot OSI (lørdag 14/3 kl. 16) og borte mot Haugerud (torsdag 19/3). Ski ligger nå på 6. plass med 5. plassen fortsatt innenfor rekkevidde.

VIF-Ski: 3-3 (1-2, 0-0, 2-1)

Utvisninger: Ski 2 x 2 min (Adele, Linda)

Laget (mål+assist):
Sølvi, Adele, Balto (0+1), Anita, Hille, Linda, B14 (0+1), Heidi (1+0), Vibeke, Helene (2+0)