D1: Digg!

Lørdag ettermiddag (14/3) gjestet tabellnabo OSI Skihallen. Ski avgjorde til sin fordel 4 s før slutt i 3-2-seieren i november. OSI og Ski har så fulgt hverandre tett på tabellen med OSI på plassen foran med en kamp mer spilt. OSI var nok ute etter revansje, mens Ski forsatt vil ha los på 5. plassen med seier.

Ski mønstret samme mannskap (3 backer + 2 løperekker) som kjempet seg til 1 p borte mot VIF. Planen var å fortsette den gode tendensen fra forrige helg med tett forsvar og skikkelig tæl. Det starter jevnt med to litt avventende lag. Ski er dog ikke helt «på», og OSI tar mer og mer over av banespillet. Halvveis ut i perioden glipper det to ganger og dermed 0-2 til Oslostudentene. Ski kommer seg så smått til hektene og tar seg sammen, men det er likevel gjestene som får nok en nettkjenning bare sekunder før pausesignalet.

Nå er det samling i bånn. OSI leder riktignok 0-3, men dette er på ingen måter tapt. Ski har flere ganger kommet tilbake etter å ha ligget under med både 3 og 4 mål denne sesongen. Nå gjelder det bare å heve seg to hakk og finne tilbake til den forbilledlige innsatsen som preget laget i forrige kamp. Som sagt, så gjort. Ski fornekter seg ikke: I løpet av snaue 4 minutter er det balanse i regnskapet! Kanskje ikke sesongens peneste mål, men viljen bak måla står til 20 i stil. Og det er fortsatt 1,5 periode igjen. Gjestene er rystet, mens Ski har fått fornyet kraft. Resten av perioden ender likevel målløs.

Skis målsetting er alltid å ha det gøy og å vinne siste periode. I dag vil det innebære seier – en god nok gulrot til å mane frem de siste krefter. OSI har kommet seg litt etter kalddusjen, men det er Ski som er farligst frempå og som vil mest denne ettermiddagen. Etter 2 nye Ski-scoringer på et drøyt minutt bare 4 minutter før slutt, tar OSI time-out. Vil de ta ut keeper i et siste forsøk? Nei, bortelagets sisteskanse forblir på banen. Ski har full kontroll og pynter sågar på resultatet 3 s før slutt. 6-3 etter 0-3 etter de første 20 minuttene står det respekt av.

Kort oppsummert: Et herlig comeback av Ski etter at laget fant «på-brytern» i første pause. Veldig imponerende hvordan laget kriger inn 3 mål mellom 6. og 10. spilleminutt i midtperioden. OSI kom seg aldri helt etter det. Ski VIL vinne, og herlig å få lønn for strevet med 3 nye mål i siste periode. Artig at forrige ukes debutant Helene fortsetter der hun slapp sist med 2 nye mål. Deilig å kunne gi et trofast og inspirerende publikum noe å juble for igjen etter et par stygge hjemmetap. Et skår i gleden er at Linda måtte bæres ut av banen med skade rett før slutt. Krysser nå fingre og tær for at hun blir klar igjen til torsdagens siste kamp borte mot Haugerud.

Ski-OSI: 6-3 (0-3, 3-0, 3-0)

Laget (mål+assist):
Sølvi, Adele, Balto (1+0), Anita (0+1), Hille (1+1), Linda, B14 (1+0), Heidi (1+0), Vibeke (0+1), Helene (2+0)