D1: Stille før stormen

Ski møtte serieleder Tunet 2 lørdag ettermiddag (23/1). Tunet 2 hadde ikke avgitt poeng så langt – vunnet 8 av 8 og med hele 68-14 i målforskjell. Av de 14 var det Ski som hadde putta 5 i første oppgjør før jul (tap 5-7 i Alliansehallen). Ski hang veldig godt med i 40 minutter. Ski får en baklengs før minuttet er spilt, og de mange Tunet-tilhengerne aner vel begynnelsen på en lett match. Ski rister av seg sjokket, forsvarer seg godt og går etterhvert respektløst til verks med flere giftige avslutninger. Etter 14 minutter er det balanse i regnskapet. Tunet tar tilbake ledelsen 3 minutter senere og er igjen mer beroliget over tingenes tilstand.

Ski er dog ikke snauere enn at de utlikner etter bare 25 s av midtperioden. Og ikke nok med det, Ski tar like så godt ledelsen 5 minutter senere. Tunet er rystet. På tribunenen er det stille, påtagelig stille. Hjemmelaget presser på og er nære på flere ganger, men hindres nettkjenning av feberredninger (bokstavelig talt da Sølvi trosser forkjølelsen) og oppofrende spillere som forsvarer seg med «nebb og klør». Til slutt kan dog et nervøst og vantro publikum slippe jubelen løs minuttet før pause. 3-3 og 20 minutter igjen.

Nå begynner det imidlertid å røyne på for slitne Skispillere. Ski stiller med 8,5 utespillere mot Tunets 14. Kort fortalt blir Ski utspilt, og Tunet får etterhvert normal uttelling på alle sine sjanser slik at det ender 9-3.

Imponerende av Ski å holde tritt med serielederen i 2 perioder. Flott laginnsats, og imponerende at vår sisteskanse trosser sykdommen og stiller opp når lagets alternative keeper er nyoperert og uaktuell. Artig å se hvordan vi jobber og sliter for hverandre. 2 fulle rekker og/eller enda bedre kondis, så er vi der.

Tunet 2-Ski: 9-3 (2-1, 1-2, 6-0)

Laget (mål+assist):
S. Tangerud,  Adele Haugland-Strøm, Balto, A. H. Olsen (0+1), H. Karlstrøm (0+1), A. Nilsen, Hille (2+0), L. Dilling (1+0), Gull