G13: Revansje!

Lørdag 19/12 så tok G13 turen til Bækkelagshallen for å møte Bækkelaget.

Sist vi møtte Bækkelaget så eksperimenterende vi friskt på alle plasser. Noe som lagde mye kaos og uro i rekkene. Vi tapte da med 6-8, noe som vi ønsket å revansjere i dag.

I de siste kampene så har vi spilt inn en meget defensiv 2-2-1 oppstilling og har hatt full fokus på forsvarsspill da vi møtt tøft motstand. I dag så fikk gutta beskjed om å presse høyt i en meget offensiv 2-1-2 oppstilling. Gutta får streng beskjed om å score to mål før det har gått 5 min.

Ski starter i full fart og presser på høyt og skaper flere gode målsjanser. Med stor glede og iver presser gutta på, og hjemmelaget sliter med å få ballen over på Skis banehalvdel. Men vi må vente helt til 6.14 før Markus kan skyte 0-1 på sin egen retur. Angrep avløser angrep og etter 12 min så kan Sivert sette 0-2 etter en flott pasning av Emil. Minuttet senere slår Lukas en nydelig 25 meters pass til Tobias B, som elegant tar ned ballen og behersket setter 0-3.

Denne første perioden har Ski dominert, og spilt en forrykende god angreps innebandy. Til andre perioden så får gutta beskjed om å fortsette det gode spillet og være nøye med pasningene i overgangene fra forsvar til angrep.

Andre blir betydelig jevnere enn den første, da Bækkelaget virker å kommet over sjokket av Skis harde press. De skaper fler og fler sjanser og tar over mer av spillet. Spillet bølger frem og tilbake over hele banen men målene uteblir. Det er kun vertene som til slutt greier å overliste Tobias JN i målet. Og vi har kun en tomåls ledelse til den siste perioden.

Gutta får beskjed om å fortsatt ligge på og presse i offensiv sone, for å prøve å låse fast Bækkelaget høyt i banen. Det fungerer fint den første delen av perioden og vi klarer også av å holde buret rent med en mann mindre på banen. Men nå begynner spillene merke av den tøffe innledningen og mange blir ordentlig slitene i både hode og bein. Gutta gjør mistak de ikke gjorde i begynnelsen av kampen og under en 3,5 min periode så hagler målene inn i begge ender av banen og Siverts 1-4 blir fort 2-4. Mathias SJs 2-5 følges opp av Tobias Bs 2-6, som fort blir 3-6 og 4-6 i løpet av sekunder. Med 2,5 min igjen av kampen presser Bækkelaget på for å komme i kapp. Avslutningen av kampen er helt Texas, og spenningen i begge leirene står høyt i tak. Men heldigvis rir Ski av hjemmelagets forsering og får med seg en etterlengtet seier.

Kul å se gutta spille en offensiv innebandy i dag, noe som de klarede av galant helt til luften gikk ur i tredje perioden. Sen greier vi å sikre seieren på ren vilje. Vi lykkes veldig mye med spillet takk vare et godt pasningsspill og at vi er innstilt på å ikke rygge tilbake, men å få motstanderen ur balanse i deres egen sone.

Neste kamp er allerede søndag 14/2 i Rykkinhallen, da vi møter Bærum/Hauger Blå.

Bækkelaget-Ski 4-6 (0-3,1-0,3-3)

Skis lag: Tobias JN, Mathias M, Lukas, William, Markus, Tobias B, Andreas, Sivert, Emil og Mathias SJ.