D1: Rystet nok et topplag

Sagene 2 gjestet søndag (13.3) Skihallen. Ryktene på forhånd sa at Oslolaget, som ligger på 2. plass i 2. divisjon, kom til å stille noe redusert pga elitekamp dagen før. Med 13 utespillere, hvorav flere hadde et meget høyt nivå, vil jeg ikke påstå at de ryktene stemte helt. Men, til tross for «bare» 8 utespillere (det er jo kjempemange for Ski!), klarte vertene å ryste nok et topplag.

Åpningsminuttene bærer preg av to lag som ønsker å underholde publikum. Det spilles god angrepsinnebandy i begge ender, og det er et under at det ikke scores. Men, som så mange ganger før, er det ikke Ski som er det mest effektive laget. Sagene gjør to mål midtveis i perioden, og selv om det produseres flere sjanser til begge lag, står det seg til pause.

Mens 1. periode ga publikum mye fint spill, byr midtperioden på mer action. Først får vi verst tenkelig start når gjestene gjør 3-0 etter bare 36 sekunder. Så får vi en etterlengtet vitaminunnsprøytning seks minutter senere ved Hille før Sagene kun bruker 11 sekunder på å ta oss ned på jorda igjen med sin 4-1-scoring.

Hvis ikke Hille var nede på jorda etter Sagenes mål, sørger hvertfall bortelaget for å få henne ettertrykkelig i bakken snaut midtveis i perioden. En susende takling (boarding heter det vel på hockey-språk) resulterer i fem minutters utvisning og dermed garantert fem minutter overtall til Ski. Vanligvis ikke en fordel for oss, da vi ikke er kjent for å gjøre vårt beste spill i overtall. Vi har det med å stresse mer enn vi spiller. Og når Sagene svarer med å sette utpå en toppet rekke med fire av de beste spillerne, sliter vi faktisk tidvis med å få låne ballen i overtallet. Men så, nesten fire minutter inn i overtallet, pirker Heidi ballen fra en freidig Sagene-back rett i mål. Og bare 14 sekunder senere setter Hille 3-4 via den velkjente «kjøkkenveien». Sagene blir så fulltallige, men nå har Ski initiativet i kampen. Drøye tre minutter før pause er opphentingen et faktum når Helene setter 4-4.

Vi går inn i 3. periode på en god bølge. Vi har hentet inn 1-4 til 4-4, og vi har igjen 20 minutter mot et lag som i 2. periode ble mer og mer frustrert. Mest sannsynlig er det derfor det jubles ekstra høyt når gjestene beklageligvis får både 4-5 og 4-6 tidlig i tredje periode. Dette setter standarden for en periode i et etterhvert altfor kjent spor. Litt lite marginer og noe regelrett uflaks. For all del, Sagene vinner til slutt fortjent, men at vi går målløse ut av to perioder i denne kampen er alt annet enn fortjent.

Alt i alt en veldig god match av Ski. Særlig de to første periodene er meget gode, og som vanlig viser vi hvilken moral som bor i laget. Dessverre måtte vi vinne denne kampen for å ha mulighet til å berge plassen i divisjonen. Dermed blir det spill i 3. divisjon neste sesong, etter to sesonger i 2. divisjon. Nå gjenstår det bare å gå ned med flagget til topps i bortemøtet med Lindøya etter påske.

Ski – Sagene 2: 4-8 (0-2, 4-2, 0-4)

Utvisninger:
Sagene 2: 1 x 5 minutter

Laget (mål + assist):
Sølvi (MV), Adele, Balto, Helene (1+0), Anita, Hille (2+0), Kristin (0+1), Gulheim, Heidi (1+1)

En kommentar om “D1: Rystet nok et topplag

  1. Bra referat, og bra jobba, jenter. Smått imponerende med opphenting fra 1-4 til 4-4. 🙂 La oss avrunde sesongen med en god kamp mot Lindøya 6. april.

    Liker

Det er stengt for kommentarer.