H2: Revansje mot VIF!

Siste kampen for sesongen var en skikkelig godbit da vi skulle til Oslo for å feie Vålerenga av banen. Forutsetningene var ikke de beste med kun 7 utespillere og 1 keeper, men godt trente karer skulle uansett gjøre sitt beste for en positiv avslutning på en helt grei sesong rent sportslig.

Sist kamp endte med stygge sifre i favør Vålerenga, og da klokka slo 6 minutter stod det 1-0 på tavla etter en litt småskjelven start. Likevel jobbet vi iherdig i forsvar, holdt moralen oppe og fikk uttelling da Helge Van Persie stod inne i boksen å pirket inn utligningen etter assist fra Thai. Vålerenga klarte å putte 2-1, som ble resultatet etter 1 periode.

2.periode ble en stillingskrig store deler av kampen med en del balltap fra begge lag og slitne krigere fra Ski. Det tok 14 minutter før Vålerenga igjen klarte å nette ballen til 3-1, men like etter var Helge der igjen å smadret ballen i nettaket som den goalgetteren han er. Herlig kontringsangrep fra ski i kombinasjon med en standhaftig og god keeper i Roger gjorde at vi igjen fikk tilbake troen på at dette kunne gå veien. Dessverre puttet Vålerenga IGJEN, men 4-2 til pause er ingen umulighet mot et Vålerenga som virket litt slappe og daffe selv om de var 2 rekker.

3.periode skulle bli en thriller for han ene tilskueren som hadde tatt turen denne kvelden. Gutta var klare for å krige og 3 minutter ut i perioden var det Barcelona over angrepsspillet vårt da det gikk på 1 touch fra back til Helge som sendte en fløte pasning til Ronny som på direkten feiet den bak en sjanseløs keeper. 3 minutter senere var Helge å lurte i boksen nok en gang og fra en fin pasning fra Nico ble han hattrick-helt. Hard jobbing i boks er nøkkelen vår denne kampen sammen med mye skudd som dessverre kun nesten treffer nettet. Kampen bølget frem og tilbake, Roger hadde flere kjemperedninger og vi burde kanskje ha et mål som trillet over mållinjen. I angrep skulle det vise seg å være gull å ha Thai som en god gammel «fisker» på topp da en lang og hard ball ble spilt av Nico fra egen banehalvdel og opp til Thai som fra spissvinkel nesten ved vantet, scoret årets mål. Han ladet backhand kanonen, og på direkten ble ballen satt knallhardt i krysset!. Vålerenga virket rystet og smilet hang slapt. Siste 5 minuttene ble en intens periode med mye hawai fra Vålerenga, mens vi febrilsk kjempet ballen ut av egen sone for å unngå det vi ofte har opplevd denne sesongen, baklengs siste minuttet.

Siste kamp for sesongen endte med seier 4-5, noe vi håper og tror vil være et godt utgangspunkt for neste år!!

Henrik Hjerpseth, El capteno.

VIF 4 – Ski 2: 4-5 (2-1, 2-1, 0-3)

Skis lag (mål + assist): Roger, Henrik, Ronny (1+0), Thai ( 1+1), Stian, Nico ( 0+2), Glenn, Helge( 3+1)