D1: Spennende serieåpning

Ski serieåpnet borte mot Haugerud lørdag ettermiddag (17.09). Det ble en langt jevnere og mer spennende affære enn hva 11 mot 7 spillere skulle tilsi. Ski har en meget tynn stall i år (igjen) og er ekstra sårbare for helgejobbing. På lørdag klarte vi å mønstre 6 utespillere mot hjemmelagets 2 rekker.

Skis taktikk er enkel: lavt press, kompakt forsvar og kresne når det gjelder hvilke angrep man går for. Haugerud har naturlig nok ballen det meste av tiden, men sliter med å komme til de helt store sjansene. Ski spiller disiplinert. Til slutt glipper det imidlertid 2 ganger rundt midtveis i perioden før Ski igjen tetter godt igjen.

Midtperioden starter med ny Haugerud scoring etter 18 s etter at en soleklar hands blir oversett av dommerene. Dette ser ut til å tenne Skis kampvilje ytterligere, og knappe 2 minutter senere står det 3-1. Så fører en kommunikajsonsfeil til 4-1. Gjestene lar seg dog ikke affisere for mye av de to «drittmåla» og redusrere likesågodt 2 ganger før halvspilt periode. 4-3 står det på tavla. Vertene er rystet og går litt «sure». Pulsen går noe ned hos hjemmelaget da de går opp i 5-3 drøye 5 minutter før pause. Ski er dog med på notene. Kampen er så ingen lunde tapt.

20 minutter igjen, og målsettingen er som vanlig: vinne siste periode. Ski presser på. Haugerud drar ned tempo og forsøker å holde på ball. Ski er dog på hugget og 11.45 sitter ballen i nota bak Haugerudskeeper. Nå er Haugerudspillerne nervøse, og Ski jager en utlikning og er utrolig nære 3 minutter før slutt, men nei. I et siste forsøk tar Ski ut keeper – uten tellende resultat. De rødkledde drar i land 5-4-seieren.

Sjelden god innsats og veldig bra konsentrasjon. Syns vi løser oppgavene bra og skal ikke utelukke at Ski hadde tatt minst 1 poeng om vi hadde hatt 1-2 spillere til. Håper på jobbfri fredag 30. september når Ski spiller sesongens første kamp i Alliansehallen kl. 18.45 mot Asker. Velkommen!

Haugerud-Ski: 5-4 (2-0, 3-3, 0-1)

Lag (mål+assist):
Sølvi (MV), Balto (0+1), Anita, Helene (4+0), Nilsen, Forfang (0+1), Gulheim (0+1)