D1: Historieskriving

Fredag kveld (7/12) møttes Lier Cats og Ski i Alliansehallen i siste kamp før jul. Lier er serieleder, og Ski har aldri slått Lier. På tide å pynte på statistikken.

Ski skulle i alle fall unngå samme marerittstart som i forrige kamp (lå under med 4 mål etter 1. periode). Kampen ble spilt etter Jentekveld-arrangementet, og vi hadde ikke til hensikt å skuffe de mange entusiastiske jentene og deres foresatte som hadde inntatt tribunen.

Og skuffelsen uteble. Ski er skrudd på fra første sekund, og Lier blir kjempet ut av stilen. Begge lag har sine muligheter, men perioden ender 0-0. En god start på kampen blir enda bedre når Ski tar ledelsen 1-0 drøye 4 minutter ut i andre periode. Lier ypper seg, og utlikner etter 12 minutter før dem tar ledelsen 3 minutter før pause. Ski er imidlertid med på notene og utlikner fortjent rett før pause.

Nå gjelder det for Ski å klare den vanlige målsettingen: Vinne siste periode. Serielederen har tenkt å vise hvorfor de er på tabelltopp og setter 2-3 etter få minutter. Ski har dog ikke tenkt å gi seg uten sverdslag. Bare minutter senere er det balanse i regnskapet. Ski har fått blod på tann, og halvminuttet senere står det 4-3. En ledelse Ski beholder perioden ut, og Skis første seier over Lier er et faktum.

Oi, oi, oi, for en kamp av Ski. Må være noe av det aller beste laget har prestert i klubbens historie? Tuva får æren av å sette målene, men, du verden, hvordan samtlige jobber stumpen av seg. Veldig morsomt å prestere så bra foran så mange publikummere – håper vi inspirerte kommende generasjoner av Ski-spillere.

Ski-Lier Cats: 4-3 (0-0, 2-2, 2-1)

Utvisninger: Lier Cats 2 x 2 min

Laget (mål+assist):
Haugland Strøm, Gulheim, Balto, Østby, Hille, Hofgaard, Jarmund (4+0), Ellingstad, Bjørnskau, Nilsen