D1: Stolt!

Fredag kveld (5/12) gled trafikken heldigvis greit gjennom hovedstaden slik at Ski rakk kampen mot GIF 2 kl. 18 med god margin. Kampen gled imidlertid ikke like godt for gjestene fra start, men det hele utviklet seg etterhvert til en «rysare» hvor hjemmelaget til slutt trekker det lengste strået.

Tabellnabo GIF 2 stilte med to rekker. Ski stilte, som i seriåpninga borte mot Lier, med kun 6 spillere. (Lier holdt vi til 2-2 til siste periode hvor slitne ben og hoder gjør seg gjeldende og vi tapte 6-2.) Nå gjaldt det å porsjonere kreftene bedre. Formasjonen 1-2-1-1 benyttes igjen (enn om ikke spesielt godt utført denne kvelden).

Kampen starter greit. Ski kommer til svært mange sjanser, men ballen havner utrolig nok ikke mål. Hjemmelaget tar noe ufortjent ledelsen 1-0 snaue halvveis ut i perioden. Ski kjører på og har nok av muligheter til å både utlikne og ta ledelesen, men usedvanlig dårlig uttelling resulterer i 1-0 til pause.

I midtperioden fortsetter Ski å komme til den ene sjansen etter den andre, men det er vertene som er effektive og putter 3 ganger; etter 4 minutter, etter 13 minutter, og 4 sekunder før pause. 4-0 lyser mot oss.

Mange i hallen trodde nok at det var spikeren i kista. Og det hadde det nok vært mot de fleste lag, men ikke mot Ski. Sjansestatistikken var i favør Ski. Det gjaldt bare å få hull på byllen. I siste periode fikk det briste eller bære. Endelig sitter’n, og det etter bare 21 sekunder. Ski fortsetter kjøret, og etter snaue 4 minutter står det 4-2. Ski har fått blod på tann og kjemper som løver. 2 minutter senere står det 4-3. Målene gir ny energi og håp om poeng. Etter 10 minutter er utlikningen et faktum. Ski er i dytten og er stadig vekk nær ved å ta ledelsen. Drøye minuttet før slutt tror Ski at de, mot alle odds, har gått opp i 4-5, men dommerne er ikke enige. I stedet er det GIF som kontrer inn 5-4. Bittert! Ski fullfører kampen med stil, og med litt mer flaks hadde det blitt med i alle fall et poeng tilbake til Follo.

At Ski får et mulig seiersmål annulert av ellers gode dommere, svir selvfølgelig. Det får man dessverre ikke gjort noe med (ingen videodømming). Går ut fra at vertene hadde sagt fra om de så at ballen var inne. Uansett, svært imponerde av Ski å komme tilbake fra 4-0 til 4-4. Undertegnede er ikke overrasket, bare veldig, veldig stolt! Igjen viser laget en arbeidsmoral det står respekt av. Stor takk til Nico som gestaltet rollen som coach og motivatør med bravur. Ski møter Holmlia hjemme i Skihallen lørdag 20 desember kl. 15.00. Med sier der kan fortsatt sesongens mål om flere seiere enn tap nås. Velkommen!

GIF 2-Ski: 5-4 (1-0, 3-0, 1-4)

Laget (mål+assist):
Sølvi, Adele (0+1), Balto (0+1), Anita, Hille (2+1), Vibeke, B14 (2+0)