D1: Tragedie eller komedie?

Forskjellen mellom tragedie og komedie kan være bitte liten (jf. Woody Allens «Melinda and Melinda» fra 2004), og lørdag (10/1) var den syltynn.

Ski tapte i serieåpningen borte mot Lier. Da stilte Ski med kun 6 utespillere og holdt stand med 2-2 til kreftene tok slutt, og Lier vinner 6-2. Ski var revansjesugne tross bare 6,5 utespillere mot gjestenes 9.

Kampen starter på verst tenkelige måte da en ball sniker seg inn bak Ski-keeperen etter bare 47 sekunder. Deretter rammes Ski av 2 utvisninger på rappen. Ski forsvarer seg mesterelig og slipper unna de 4 minuttene i undertall uten baklengs. Ski synes å være mye mer på enn på tirsdag (3-4 tap mot Holmlia), men igjen spretter ikke ballen Skis vei. Marginene er igjen på motstanderens side. Lier får 2 heldige scoringer til og leder noe ufortjent  3-0 til pause.

I pausa bestemmer Ski seg for å spille «enklere» med å gå på mål, skudd utenfra og å krige returer i mål. Midtperioden fortsetter som den første: Ski er på høyde spillemessig, men sliter til de grader med uttellingen. I motsetning til Lier som får ytterlige 3 billige mål. Ski gir som vanlig ikke opp og får til slutt litt lønn for strevet og reduserer til 1-6 ved å kombinere langskudd med stor trafikk foran Liermålet. Ski kriger så inn en retur – som annulerres korrekt for tråkk i målgården.

Ski har tidligere klart å reise seg (f.eks. fra 0-4 til 4-4 borte mot GIF 2) og har på ingen måter gitt opp håpet. Bortelaget får riktignok nok en heldig scoring før minuttet er omme i siste periode. Hjemmelaget svarer imidlertid like etter med en ball klistra i vinkelen. En av kampens peneste scoringer. Ski spiller og kjemper bra, men det vil seg ikke. Ballene spretter kun gjestenes vei som omtrent scorer på alt i en fem-minutters periode. Kampen ender dermed 2-13.

Det hele ble etter hvert tragikomisk. Skis muligheter går stang ut, Liers går stang inn. Ski er fullt på høyde spillemessig, men det er motstanderen som scorer – ballene humper, triller og sniker seg inn uansett. Tilsvarende avslutninger fra Ski går rett utenfor, treffer stenger, keeper, føtter eller køller. Greit at Lier vinner, men Ski er ikke 2-13 dårligere! Faktsik spiller Ski bedre i denne kampen enn i 6-2-tapet før jul. Nå er det bare å glemme denne kampen og tenke fremover. Lykken må jo snu snart, og marginene må vel begynne å gå Skis vei?!? Et stort og sedvanlig lyspunkt er Skis iherdige publikum på en ellers mørk dag sett ut fra målprotokollen. Ikke bare heier publikummet, de tar også ned vantet. Takk og neier.

Nå er det bare å bruke tiden frem til neste kamp til å terpe avslutninger og bedre kondisjonen ytterligere. Søndag 15/1 møter Ski Sagene 2 borte i Bjølsenhallen kl. 15. Ny mulighet for revansje etter det forsmedelige 2-3-tapet i oktober. Fortsatt mulig for Ski å klare sesongens målsetting om flere seiere enn tap.

Ski-Lier: 2-13 (0-3, 1-3, 1-7)

Utvisninger: Ski 2 x 2 min (B14, Hille)

Laget (mål+assist):
Sølvi, Adele, Anita, Balto (1+0), Hille (0+1), Linda, B14 (0+1), Vibeke (1+0)