D1: Leksjon

Ski fikk en leksjon i innebandy lørdag ettermiddag (7/2). Grei 2 vant fortjent 3-15. Til tross for stygge siffer, kjemper Ski godt hele kampen og er til tider på høyde med Oslo-laget.

På forhånd gikk det rykter om at Grei 2 bestod av 6 «gamle tanter» som ikke trener, men som bare spiller kamper. Grei har et eliteserieslag, så at disse tantene har og hadde erfaring fra øverste nivå var å forvente. Første oppgjør endte 3-2 i favør hovedstadslaget. Denne ettermiddagen møtte imidlertid bare én «tante», mens de resterende 6 spiller/trener på et høyere nivå til vanlig (hvorav fire f. 1991-1998). Så ingen forhåpninger om revansje til tross for at Ski har to på benken mot Grei 2s ene.

Ski får en tung start, og etter 4 minutter leder gjestene 0-3. Ski kommer seg litt, men Grei 2 styrer kampen og kommer stadig til gode skuddmuligheter. Grei 2 er ballsikre og skyter mye – og hardt – og presist. Ski demmer opp etter beste evne, men ytterligere to baller sitter klistra i vinkelen før kampen er 13 minutter gammel. Ski har sine sjanser, men perioden ender 0-5.

Midtperioden blir lik den første. Ski får kjørt seg i forsvar. Grei 2 prikker inn 3 baller til før Ski tar time-out og endrer til dame-dame-forsvar. Grei 2 scorer en gang til før Ski får litt mer dreis på den nye forsvarsvarianten. Formasjonen bærer etter hvert frukter – rett før pause scorer Ski og 1-9.

Scoring gir alltid litt påfyll av krefter av motivasjon. Ski er på hugget og kjemper inn en ny redusering etter 22 sekunder. Grei 2 virker et øyeblikk en smule paffe over Skis glød. De neste minuttene har Ski gode muligheter til flere nettkjenninger, men den gang ei. Grei 2 scorer så to ganger til før Ski igjen kriger inn en ny ball. Ski har en målsetting om å ikke tape perioden, og øyner et håp om å klare nettopp det. Dessverre pådrar Ski seg en utvisning som bortelaget vet å utnytte. Deretter butter det litt for Ski foran Grei-målet, mens gjestene setter 3 susere til og fastsetter resultatet til 3-15.

Grei 2 er et bedre lag enn Ski denne ettermiddagen og vinner fullt fortjent 3-15. Godt og oppofrende forsvars- og keeperspill hindrer enda styggere tap. Og med litt mer flaks og marginer hadde det blitt flere Ski-mål. Ski er nemlig på høyden med Grei 2 i perioder av kampen, har flere gode oppspill og kommer til avslutninger. Dessuten: Ski har fortsatt til gode å gå målløs av banen. Igjen takk til engasjert publikum som heier, fungerer som støtteapparat og materialforvaltere.

Ski-Grei 2: 3-15 (0-5, 1-4, 2-6)

Utvisninger: Ski 1 x 2 min (Hille)

Laget (mål+assist):
Sølvi, B14, Anita, Adele, Hille (1+0), Linda, Løe (1+1), Vibeke (1+0)