D1: 3 deilige poeng

D1 besøkte lørdag (17.10) Gjerdrumhallen for å måle krefter mot Gjerdrum. Dette var hjemmelagets første kamp, så ikke lett å forutsi hva som ventet. Ski hadde på papiret et lite overtak med 2 keepere og 8 utespillere mot vertenes 1 keeper og 6 utespillere.

Ski får imidlertid raskt erfare Gjerdrums nr. 19s fine ballkontroll og gode skudd. Etter 10 minutters spill har den talentfulle 16-åringen allerede notert seg for 3 nettkjenninger. Ai, ai, hvor skal dette ende? Ski viser imidlertid på ny sin egen evne til å glemme stillingen og til å bare jobbe videre. Ski får etter hvert bedre kontroll på nr. 19, demmer godt opp i forsvar og får smått om senn til sitt eget spill. Sjansene byr seg, men dessverre ingen uttelling. 3-0 til pause.

I midtperioden dominerer Ski banespillet. De gule og blå ruller ballen fint seg imellom, men løsner for få skudd fra distanse. Det blir fort trangt og tett foran hjemmelagets mål. To minutter før pause klarer Ski endelig å lempe ballen på mål og å krige inn en retur. Dermed 3-1 før siste periode.

Ski fortsetter å føre spillet. Gjerdrum får bare tidvis låne ballen, men er til gjengjeld giftig frempå ved et par kontringer. Ski får lempet ballen mer på mål, men scoringene uteblir. Halvveis i perioden tar Ski time-out og gjør noen ørsmå justeringer (oppretteholde/øke det høye presset). Og til slutt får Ski lønn for strevet. På to minutter er både reduseringen og utlikningen et faktum. Gjestene har fått blod på tann – ytterligere to minutter senere, tar Ski ledelsen 3-4! Ski er så nærmere et 4. og 5. mål enn Gjerdrum er en utlikning. Det blir imidlertid ingen flere scoringer. Ski vinner 3-4.

En deilig, etterlenget og fortjent seier! Imponerende hvordan Ski rister av seg 3-0, kjemper som løver og aldri gir opp. Laget viser en herlig spilleglede i dag. Godt å se at de nye spillerne viderefører den stolte Skitradisjonen med å jobbe til siste sekund. Må også berømme trener Kristians coaching og våre to sisteskanser i dag; Linda gjør en god debut og Sølvi holder nullen godt hjulpet av et forsvar som etter en litt nølende start, tar tak og så godt som nøytraliserer nr. 19. Ellers herlig at mange noterer seg for poeng i dag. En flott lagseier.

Gjerdrum-Ski: 3-4 (3-0, 0-1, 0-3)

Laget (mål+assist):
L. Dilling, S. Tangerud, Ad. Haugland-Strøm, Balto (0+1), A. Olsen (0+1), H. Næss (2+0), K. Forfang (1+0), K. Gulheim (0+1), Nilsen, H. Karlstrøm (1+1)