G13: På rett vei…

Etter de to innledende seriekampene så har Ski hatt trøbbel med overgangene fra forsvar til angrep, der vi mistet ballen alt for lett. Noe som gjorde at vi ikke har hatt så mye etablert spill i angrepssonen og motstandene har kommet til alt for mye enkle målsjanser. Derfor så la vi om både oppstilling og taktikk til hjemmekampen mot Strømmen2 fredag 16/10.

Det tar en stund for gutta finner sine nye plasser helt, spesielt i forsvar, og halvveis inn i første perioden så har Strømmen en 0-2 ledelse. Men når vi finner rom mellom backene og senteren på Strømmen så begynner vi å skape målsjanser. Og på drøye minuttet så greier Markus å severe både Sivert og Tobias til 1-2 og 2-2 og kampen er helt jevn igjen. Men rett etter det så blir det 2-3, og det står seg til andre perioden.

Til andre så får gutta beskjed om å løfte litt høyre opp med en av backene for å skape mere press i anfallssonen. Det gir raskt uttelling og etter et minutt så har Sivert kvittert og Lukas gitt Ski ledelsen med en flott backskudd. Pressen fortsetter og det skapes massevis med målsjanser i begge ender av banen. Strømmen kvitterer, men Lukas prikker inn et nytt langskudd i byttet etter. Ski begynner etter dette presse med hele laget høyt opp banen for å dryge ut ledelsen. Vi skaper en haug med sjanser, men samtidig så glemmer vi å sikre opp bakover, noe som Strømmen ser og utnytter fullt ut. I periodens siste 5 min så kontrer de inn 4 mål.

Med 5-8 til siste perioden så fortsetter Ski å skape masser med sjanser i håp om å komme i kapp. Men det vil seg ikke helt og halvveis ut i perioden så faststells sluttresultatet til 5-9.

Dette var en mye mer jevn kamp enn hva sluttresultatet tilsier. Hadde kampen sluttet 15-15 så hadde det vist en mer riktig bild. Den nye oppstillingen fungerer veldig bra og Ski skaper sikkert et 30-talls gode målsjanser, men er alt for unøyaktige i avslutningene. Tobias JN storspiller i Skimålet atter enn gang og redder en drøss med sjanser når Strømmenspillene kommer helt frie mot mål. Litt mer fokus på avslutninger og sikring i forsvar på treningene fremover, så kommer sikkert en seier snart igjen.

Nå lader vi opp til neste kamp som er mot Fet i Alliansehallen fredag 13/11.

Ski-Strømmen 2 5-9 (2-3,3-5,0-1)

Skis lag: Tobias JN, Mathias M, Oliver, Lukas, William, Markus, Tobias B, Mats, Magnus, Sivert, Emil og Mathias SJ.