D1: Hederlig tap

Søndag morgen (15.11) gjestet Ski Bjølsenhallen for å måle krefter mot Sagens 2. lag. Sagene har staret sesongen med to seire, og tildligere møter mellom lagene gir Sagene 2 et favorittstempel. Ski er skadeplaget for tiden og stilte med kun 7 utespillere, men med to keeper. Hjemmelaget mønstret to rekker, men med bare en målvakt, men hun vokter til vanlig målet for Sagene i eliteserien…

Vertene tar grep om kampen fra første duell og dominerer banepsillet. For første gang denne sesongen spiller Ski i 1-2-1-1-formasjonen man tidligere har hatt suksess med. Sagene lar ballene gå fort, spiller rundt og skyter mye. Ski er sånn passe med på notene, men får en baklengs etter 5:55. Etter målet setter forvaret til Ski seg bedre, og laget kommer mer med i kampen med flere angrep og avslutninger. Bare en feberredning hindrer utlikning minutter før pause.

I midtperioden fortsetter Sagenes dominans, og på ny kommer det en scoring etter 5:55 (spookie). Ski opplever nå en liten downperiode hvor tempoet og innsatsen synker et par hakk. Det hele topper seg når Sagene øker til 3-0 i undertall. Ski tar time-out og samler seg. Resten av perioden bedres innsatsen, og Ski er farlig frempå ved flere anledninger. En meget god Sagene-keeper hindrer imidlertid alle Skis forsøk på nettkjenning.

Målsettingen foran siste periode er som vanlig å vinne perioden. Igjen har Ski sine sjanser, men Sagenes keeper nekter Ski å komme i målprotokollen denne formiddagen. I stedet øker de svarte og hvite til 4-0 halvveis ut i perioden. Ski gir imidlertid ikke opp og er ytterst nære å pynte på resultatet i siste spilleminutt, men i stedet kommer Sagene på en kontring og fastsetter resultatet til 5-0.

Sagene 2 er et fysisk lag som spiller i overkant tøft til tider. Merkelig at dommerene ikke slår enda hardere ned på farefullt spill når Ski-spillere blir taklet over vantet. Sagene 2 vinner fortjent, men likevel en god kamp fra Ski med tanke på få spillere, ny formasjon for flere og at bare noen fantomredninger hindrer Ski-mål. Med litt mer trening og et par kamper til, så vil 1-2-1-1-fomasjonen sitte enda bedre. Ellers gjør begge Skis keepere også en god kamp og hindrer et større tap.

Sagene 2-Ski: 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

Laget (mål+assist):
S. Tangerud, Anja Haugland-Støm, Balto, A. Olsen, Adele Haugland-Strøm, H. Næss, A. Nilsen, K. Forfang, H. Karlstrøm