G13: Tett mot Fet

Fredag 13/11 så fikk G13 Fet1 på besøk i Alliansehallen. Kampene mot Fet pleier å være hendelsesrike og spennende. Sist kamp så avgjorde Fet i sluttsekundene i åpent mål da Ski hadde tatt ut keeper i jakt på redusering. Også i dag så skulle kampen avgjøres helt på slutten.

Ski stiller opp med fullt lag, dvs. med alle sine 13 spillere. Det gjorde at noen spillere havner på posisjoner som de ikke var vant med, da vi fortsetter med å spille med vår nye oppstilling. Kampen starter litt treigt fra begge lag med mye stillingskrig på midten. Flere av Skispillene har vansker med å finne sine posisjoner, både i angrep og forsvar. Men etter 11 min så greier Tobias B å sette 1-0 etter å ha prikket inn en retur fra eget stolpeskudd. Fet kontrer inn 1-1 i byttet etterpå, og stillingen holder seg helt til periodepausen.

I pausen så får løpene beskjed om å trekke kjappere opp i banen når vi gjenvinner ballen i egen sone, så vi får strekk i Fet forsvaret og på så sett kan spille oss opp etter kantene. Det fungerer alt bedre og etter 5 min så tar Ski ledelsen igjen da Sivert frispiller Tobias B, som enkelt setter 2-1. Men igjen så reiser seg Fet kjapt og setter både 2-2 og 2-3. Det skapes mye målsjanser begge veier men Fet holder ledelsen inn i 3.e perioden.

Da Fet faller fort ned i forsvar med begge backer og senter, så legger Ski om oppstillingen så vi ligger høyt med to løpere og senter i begynnelsen av siste perioden.

Riktignok så skaper Ski flere gode sjanser, men det er Fet som gjør mål. 2-4 på tavlen med knapt 12 min igjen og flere av gutta får en vond følelse av et nytt tap. Gutta får beskjed om å ta et bytt av gangen og en situasjon av gangen, så losser det nok snart. Etter 5.21 så gir Skipressen resultat og Markus presser inn en pasning fra Sivert og jakten på kvittering begynner. Men det drøyer helt til 11.25 da Oliver stenker inn 4-4 i nettaket. Nå har Ski et stort overtak i kampen og minuttet etter så gjør Emil 5-4. Fet orker ikke å stå mot lengre og når Sivert skal skyte inn 6-4 så får han et hardt slag over køllen og dommerne dømmer straffe. Da det har ryktets om at Tobias B har satt straffe på straffe på innebandyleiret Bandykidz i sommer, så får han fortroende å slå sesongens første straffe. Stille og rolig går han frem og setter ballen i krysset og får sitt 3 mål for dagen og Ski får til slutt en velfortjent seier.

I dag viser gutta ekstra god moral og kampvilje da de lykkes å snu kampen til tross for å at de får seg en liten trøkk i en periode de spiller bra. Flott å se at vi klarer å spille to forskjellige spillesystemer i kampen, samt at alle byttene underveis ikke skapet noen særlig vansker.

Da to lag til har trukket seg i div.2 Avd.B, så flyttes de to gjenværende lagene opp fra Avd.B til Avd.A. Med Bærum/Hauger2 og Fet2 i serien så får vi 4 kamper til å spille.

Neste kamp spilles i Gamle Rykkinhallen mot Bærum/Hauger1 6/12.

Ski-Fet 6-4 (1-1,1-2,4-1)

Skis lag: Tobias JN, Mathias M, Oliver, Lukas, William, Markus, Andreas,Tobias B, Mats, Magnus, Sivert, Emil og Mathias SJ.