G13: Nesten…

Søndag 6/12 så tok G13 turen til Gamle Rykkinhallen for å møte Bærums Verk/Hauger Hvit (har to lag i serien). Bærum er et lag som vi av har hatt det vanskelig mot gjennom alle år, men føler at vi nærmer oss for hvert år som går.

Ski stiller med 12 spillere i dag. De får beskjed om å holde sammen laget, der løpene styrer forsvarsarbeidet. Backene får også beskjed om å alltid ha minst en som sikrer i forsvar, da Bærum er gode på raske overganger.

Kampen starter meget jevnt med mye dueller rundt vant, og det er mye innsats og lite skjønnspill. Først etter 10 min så greier Bærum å sprekke nullen, etter en periode med sterk press på Ski. De fortsetter å presse på, men litt mot spillets gang så finner Mathias SJ Emil, som kvitterer til 1-1 rett før pausen og Ski er litt heldige med å ha et uavgjort resultat til første hvilen.

Pressen fortsetter i andre perioden og både 2-1 og 3-1 kommer før Ski får opp koken ordentlig. Når Mathias SJ gjør 3-2, så kommer en god periode for Ski, der vi skaper mange sjanser og tar over mer og mer av spillet. Men det er kun vertene som greier å score igjen og vi har 4-2 til siste perioden.

I tredje så fortsetter Ski å skape sjanser, og Mats river til seg ballen etter 2 min og serverer Oliver som kliner ballen i nettaket til 4-3. Rett etter dette så tar Bærum timeout for å få tak i kampen igjen. Dette lykkes de med og får inn to mål på 30sek. Nå tar kampen skikkelig av og det skapes masser med målsjanser i begge ender av banen. På 3 min så blir det 5 mål der Emil gjør sitt andre for dagen, Sivert påpasselig scorer fra midtbanen på en uoppmerksom keeper og Tobias setter 8-6 med en lekker backhand i motsatt kryss. Når Ski planerer et siste støt med å ta ut keeperen, så åker vi på en uheldig utvisning. Med kun 1.10 igjen, så forsvinner håpet om poeng når Bærum setter 9-6.

Bærum er hakket hvassere i duellene i dag og vinner mye av andreballene, men forsvarsspillet av backparene William/Mathias M, Andreas/Lukas og keeperspillet til Tobias JN holder Ski kvar i kampen helt til sluttet. Når angrepsspillet vel kommer i gang så er vi meget effektive fremfor mål og scorer mye på direkteskudd. Gledelig er også at 8 av spillene får med seg mål og/eller assist i dag. Noe som viser at Ski er et godt kollektiv som ikke er avhengig av noen «stjernespillere».

Nå kommer kampene tett, da vi allerede møter Bækkelaget hjemme fredag 11/12.

Bærum Verk/Hauger – Ski 9-6 (1-1,3-1,5-4)

Skis lag: Tobias JN, Mathias M, Oliver, Lukas, William, Markus, Tobias B, Andreas, Mats, Sivert, Emil og Mathias SJ.