G13: Kaos i rekkene

Fredag 11/12 så fikk G13 Bækkelaget på besøk i Alliansehallen.

Bækkelaget hadde tapt alle sine kamper før denne, men hadde fått et par ok resultat mot sterkere motstand i det siste. Så derfor så seg coachene en god mulighet å teste spillere på nye plasser. Vi har stort sett har spilt med «faste» plasser etter sommeren, og det er viktig at alle vet hvordan det er å spille på de forskjellige posisjonene. Så alle løpene ble backer eller sentrer og alle backene ble løpere, samt at Mathias M fikk sin første seriekamp i målet denne sesongen da Tobias JN prøvde seg som utespiller.

Ski får en pangstart da Markus gjør 1-0 etter 47 sek, og gutta slapper nok av litt ekstra og tror at dette blir en enkel seier. Men Bækkelaget slippes alt for enkel gjennom i Skis sone og skaper mange sjanser og får fortjent både 1-1 og 1-2. Markus gjør også 2-2 og passer til Mats 3-3 mål, men gutta sliter veldig med å finne seg til rette på sine nye plasser og gjestene går til pause med 3-4 ledelse.

I pausen får gutta beskjed om å slutte å stresse så fort de får ballen og begynne å snakke med hverandre på banen.

Men det hjelper ikke stort med denne peptalken, for gutta fortsetter å slå bort ball etter ball til motstanderen som enkelt kommer i angrep igjen og igjen. Etter 10 min av andre perioden etter at Lukas setter 4-5, så tar Ski time-out for å prøve å få orden på rekkene. Vi bytter om på alle plasser så gutta havner på sine kjente posisjoner. Men dette hjelper ikke noe særlig, da Ski fortsetter å stresse alt for mye i sin jakt på mål.

Med 4-5 til siste perioden, så begynner Ski jakten direkte etter pausen og lykkes til slutt å få 5-5 da Markus gjør sitt tredje mål for kvelden. Men dette hjelper ikke da Bækkelaget får komme enkelt frem og går fra 5-5 til 5-8 på bare 4 min. Nå er det oppgitt i Skileiren og kaoset råder i rekkene. En og en så prøver gutta å avgjøre kampen, men de går seg fast i et kompakt forsvar. Emil greier å få inn 6-8, med 1,30 igjen av kampen, men det blir med det og Bækkelaget tar sin første seier for sesongen.

Så her i etterhånd så var det kanskje ikke så lurt å bytte på alle plasser på enn gang, uten kanskje bare byttet på noen få ad gangen. Men det ble nok en nyttig erfaring før både spillene og coachene. Håper at gutta tar med seg den så vel behøvelige innsikten hvordan det er å være på de ulike plassene, da dette var hensikten med byttene og vi får heretter håpe at løpene tar ett større ansvar i forsvarsarbeidet og at backene tør å være med mer i angrepene.

Nå venter kamp mot Fet Blå allerede lørdag 19/12, da årets siste kamp skal spilles.

Ski-Fet 6-8 (3-4,1-1,2-3)

Skis lag: Tobias JN, Mathias M, Oliver, Lukas, Markus, Andreas,Tobias B, Mats, Sivert, Emil og Mathias SJ.