G13: Tett mot Fet, igjen…

Lørdag 19/12 så tok G13 turen til Fethallen for å møte Fet Blå (har to lag i serien).

Fet Blå har gjort forferdelig mye mål i serien så fokuset før kampstart lå primært på å få til et godt forsvarsspill. Med kampen mot Bækkelaget ferskt i minne, så får gutta beskjed om å holde i ballen og ikke stresse med pasningene, samt at sørge før at laget holder sammen over hele banen, dvs. å få løpene med mer i forsvarsarbeidet og at få backene lengre opp i banen når vi kommer i angrep.

Kampen starter så som vi ønsker med et tett forsvar og lite balltap i overgangene. Vi skaper ikke så mye sjanser, men gir ikke Fet noe heller. Men etter knappe 4 min så prikker Oliver inn 0-1 og det står seg til første pausen.

Med fortsatt fokus på forsvar, så har Ski stålkontroll på Fet. Og når Sivert bomber inn 0-2 på frislag i krysset så føles det meget trygt at alle poengene skal til Ski. Sivert setter sin andre rett i krysset til 0-3 og kampplanen fungerer perfekt.

I tredje perioden så prøver Fet å presse på, men Ski er med. Helt til Fet gjør 1-3 etter 6.28. Når 2-3 kommer 44 sek etter så er Skispillene helt nedbrutte og ingenting av det vi har fått til i resten av kampen er igjen og stress og usikkerthet sprer seg i alt Ski gjør. Fet har sjanser til å få 5-6 mål på kort tid, men Mathias M i mål gjør feberredning etter feberredning og sørger for at Ski holder sin ledning. Men da Sivert får inn sitt tredje mål til 2-4 mitt i Fets anstorming, så får Ski tilbake kontrollen igjen. I de siste 5 min av kampen så sitter forsvarsspillet og Fet kommer ikke nære noen mer redusering.

I dag så spiller Ski et fantastisk bra forsvarsspill i 40 min av kampen og slepper nesten ikke til noen målsjanser. Vi skaper mange målsjanser jo lengre kampen lider og får flere mål bortdømte uten at vi helt skjønner hvorfor. Vi burde vunnet stort i dag, men med 5 min der Ski springer rundt som yre høns bare for at man slepper inn et par mål så greier vi nesten å tape kampen. Men Mathias M har en vanvittig god periode og redder Ski med stortåa flere ganger.

Nå tar vi juleferie og lader batteriene til en hektisk vårsesong, som starter med flere tøffe kamper mot serielederne Bygdøy 8/1 og Asker 23/1, samt regionscupkamp 9/1 mot Sveiva fra 1.div.

God jul og godt nyttår!

Fet Blå-Ski 2-4 (0-1,0-2,2-1)

Skis lag: Mathias M, Oliver, Lukas, William, Markus, Tobias B, Andreas, Magnus, Sivert, Emil og Mathias SJ.