H2: Endelig litt uttelling!

Etter to tap siden sist mot topplagene Haugerud 2 (12-5) og Nes (7-4), tok Herrer 2 fredag (19.2) i mot Bjølsen i Alliansehallen. For 2. fredagskamp på rad kommer et Oslolag med hele 14 utespillere til Ski for å spille en fredag kveld – imponerende! Vi hadde derimot litt mannefall, noe som gjorde plass for en spennende, kvinnelig debutant i 5. divisjon.

For med to sykdomsforfall samme dag, var vi brått bare syv utespillere. Heldigvis stilte Helene (født 1999) opp på kort varsel og ble med det tidenes yngste kvinnespiller i en herrekamp for Ski.

Det ble en publikumsvennlig kamp med mange mål. Vi starter forrykende. Kristoffer og Helge ordner 2-0 før to minutter er spilt. Så blir det litt Hawaii-bandy. Først snur gjestene kampen med tre mål på fem minutter, før Jonas får roet kampen med 3-3 minuttet senere. 3-3 står seg til pause.

2. periode har knapt startet før Stian måker til. Dessverre er det ikke kølle og ball som er involvert men heller hender og motspiller, og dermed 2 minutters utvisning. Undertallet varer dog ikke lenge, da gjestene like gjerne pådrar seg en 5 minutter 10 sekunder senere. Det påfølgende 4 mot 4 og senere 5 mot 4 spillet ender målløst, men like etter Bjølsen blir fulltallige setter Jonas 4-3. Nå har vi initiativet i kampen og vi skaper sjangser i fleng, men vi må vente til slutten av perioden før Kristoffer ordner 5-3.

De siste 20 starter med mål i mot. Heldigvis svarer vi kjapt ved Trond Oskar, men Bjølsen gir seg ikke og setter redusering til 6-5 etter 7.44. Rundt halvspilt pådrar de seg dog en utvisning, og når Nico setter en markryper etter drøye halvminuttet med power, ser vi oss aldri tilbake. Først får Helene en velfortjent scoring etter flott spill, før Jonas og Stian setter 9-5 og 10-5 – fire mål på under tre minutter! Bjølsen presser litt på mot slutten, men vi har grei kontroll. Et par mål til i begge ender hadde ikke vært feil, men alt i alt er 10-5 et deilig resultat. Sesongens første tosifra!

Jeg vil trekke frem Helene i dag som hopper inn på kort varsel. 16 år, kun spilt i ca et år og hun tar nivået på strak arm. De fleste superlativer ble nevnt av samtlige på benken underveis. Rett og slett en imponerende kamp!

Ski 2 – Bjølsen: 10-5 (3-3, 2-0, 5-2)

Utvisninger:
Ski: 1×2 (Stian)
Bjølsen: 2×2 og 1×5

Laget (mål + assist): Tom, Roger, Stian (1+1), Eirik (0+4), Trond Oskar (1+1), Helge (1+0), Nico (1+0), Helene (1+0), Kristoffer (2+0), Jonas (3+2)