D1: Seier mot serieleder

Fredag kveld (14.10) tok Ski imot serieleder Ullensaker/Kisa i Alliansehallen. Ski tapte knepent 5-4 borte mot Haugerud i serieåpningen, mens gjestene hadde innledet med 2 klare seiere. Ski gikk respektløst til verks og vant 5-3. For første gang på år og dag stilte hjemmelaget med hele 11 spillere inkludert 2 keepere. Veldig deilig (og nesten en smule uvant) å kunne bytte nærmest normalt på 2 rekker.

Ski starter litt avventende i første bytt for å se hva serielederne har å by på. Gjestene byr på overkommelig motstand, og Ski tar raskt  over banespillet og setter et visst press på bortelaget. Etter snaue 2 minutter tar Ski noe heldig ledelsen gjennon et selvmål. Ski får blod på tann og presser på og får to kjappe mål til før det er spilt 6 minutter. Ullensaker/Kisa er rystet og har nok med å forsvare seg. Noe dem gjør godt slik at det kun står 3-0 etter de første 20 minuttene.

I midtperioden får bortelaget samlet troppene litt, men det er fortsatt Ski som kjører kampen. Snaue 7 minutter ut i perioden er 4-0 et faktum. Deretter kan det synes som å Ski blir litt ukonsentrerte. Gjestene kommer mer med i kampen og reduserer etter 14 minutter. Dette blir en liten vekker for Ski som setter 5-1 rett før pause.

Som vanlig skal siste periode vinnes. Skis tilsynelatende komfortable ledelse synes imidlertid å legge en liten demper på taktiske evner og konsentrasjon. Bortelaget på sin side kjemper godt og har ikke gitt opp håpet om poeng. Halveis ut i perioden reduserer dem 2 ganger på et drøyt minutt. 5-3 og en halv periode igjen. Ski tar time-out. Pause og noen kloke trenerord gir utslag. Ullesaker/Kisa kommer aldri nærmere – Ski loser seieren trygt i land.

Svakt å tape siste periode, men likevel sterkt å holde hodet kaldt og ikke rakne ytterligere etter to kjappe imot midtveis i perioden. Dessuten veldig gledelig å se at vi i stadig større grad får til oppspillet vårt. Særlig i første periode varter vi opp med godt samspill i etablert angrep. Mest gledelig er dog det flotte comebacket til Hæhre som gjør en helt herlig scoring med backhand opp i krysset, samt gjensynet med Bjørnskau på tribunen. Krysser finger for at det kan bli et gjensyn på banen også. Stor takk til et sedvanlig entusiastisk publikum.

Ski-Ullensaker/Kisa: 5-3 (3-0, 2-1, 0-2)

Laget (mål+assist):
Tangerud (målvakt), Anja Haugland-Strøm (målvakt), Adele Haugland-Strøm, Nilsen (1+0), Hæhre (1+0), Balto (0+1), Forfang, Hille (1+1), Olsen, Karlstrøm (1+0)