D1: Seier i seriestarten

Ski åpnet sesongen med en knallsterk 3-1 seier hjemme mot Grei 2 fredag kveld (20/9). Ski stiller med to rekker og målvaktsdebutant Veronica (egt. back) i mål. Grei 2 er et lag Ski har slitt mot tidligere, så det er litt spent stemning før kampstart. Hjemmelaget er imidlertid skikkelig på hugget fra første duell. Kampen er knapt i gang da gjestene pådrar seg en tominutter. Det gikk faktisk så fort at ikke alle på Ski fikk det med seg! Grei rir av stormen, men minuttet senere er gjestene igjen i undertall. Denne gang klarer de ikke å stå imot Skis press. 1-0 etter 4:18. Ski øker til 2-0 etter drøye 9 minutter. Oslolaget ypper seg litt, men Ski jobber godt i forsvar, og sammen med en opplagt keeper stoppes alle førsøk på nettkjenning fra gjestene. 2-0 etter de 20 første minuttene.

Midtperioden blir ganske lik første. Grei prøver å steppe opp litt. Ski er imidlertid med på notene og fortsetter det gode spillet. Og bak står Vero som en levende vegg. Halvveis ut i perioden trygger Ski ledelsen til 3-0. Resultatet står seg perioden ut.

Ski er mentalt forberedt på en sluttspurt fra gjestene. Perioden er bare 58 s gammel når Ski må spille undertall. Minuttet senere får bortelaget hull på byllen: 3-1 og forstatt 18 minutter igjen. Ski samler seg og er nære på å sette spikeren er kista ved et par anledninger. Grei setter tidvis et visst press, men når Ski unngår baklengs i løpet av nok et undertall på slutten av perioden, er 3 poeng sikret.

Herlig laginnsats i alle ledd sørger for en velfortjent seier i Adeles comeback. Og poengene dedikerer vi til Anja. Veldig kult å prestere så bra foran et entusiastisk hjemmepublikum anført av Haugland Strøm-fanklubben.

For å underbygge mitt kampinntrykk, har jeg fått referat fra en 10-åring som så kampen (Ski-fan og litt farget… den = kampen, du = hele Ski-laget):

En av Skis scoringer i reprise:

Ski-Grei 2: 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

Utvisninger: Ski 3×2 min, Grei 2 2×2 min

Laget (mål+assist)
V. Nielsen (M), A. Haugland Strøm, K. Gulheim, Balto (0+1), S. Østby (1+0), K. Liseter, Hille (2+0), T. Jarmund, J. Ellingstad, A. Löfdahl, A. Nilsen (C) (0+1)