H2: 2-2-1 og 3-5 til 6-5

H2 har hatt en tung rekke med kamper uten å ta et eneste poeng. Søndag (17.11) i Rykkinhallen ble denne endelig brutt. Og det takket være iherdig innsats, guts og en disiplinert gjeng som fulgte en ny taktikk nesten til punkt og prikke.

For etter å ha blitt grusa av Sagene 3 forrige runde, var det åpenbart at noe måtte gjøres. Vi stilte derfor i en uvant 2-2-1 oppstilling i dagens oppgjør, med to backpar, tre centerpar og to mann på topp. Og fra første duell sitter det bra. Bærums Verket slipper ikke til på mye store farligheter, mens vi produserer en del fremover. Ronny gir oss 1-0 etter 13, før hjemmelaget reduserer. 1-1 til pause.

Den andre perioden er bare halvminuttet gammel når undertegnede sender oss i ledelsen på ny, og nok en gang svarer vertene. Så får vi et overtallsspill hvor Anders Bø får lov å styre inn sitt første mål noen sinne – moro at mannen med kassa får satt en «kasse» 😛 Dessverre får vi ikke helt til å utnytte initiativet denne gangen heller, så nok en gang utlikner «Verket». 3-3 før den siste perioden.

Starten på de siste 20 er alt annet enn bra. Først går gjestene opp i 5-3, før vi ryker på en fullt fortjent fem minutters utvisning. Spøkelset henger tungt over oss når det nok en gang virker som vi skal dra poengløse hjem. Men istedenfor å deppe, står vi kompakt og godt i undertall. Så godt at etter å ha ridd av de fem, må vertene ta timeout. Det hjelper lite, og bare minuttet etter pirker Tobias inn 4-5. Og så, med 18.25 på klokka banker Ronny ballen i tverrligeren, og på returen lurer Helge som iskaldt setter 5-5. Nå handlet alt om å sikre poenget. Ikke noe tull og rot. 30 sekunder igjen og vi har frislag litt over midten. «Gjør det sikkert!» er beskjeden fra benken. Thai legger ballen i mål – sikrere blir det ikke! Verket plukker keeper, men vi kontrollerer inn til første seier på God knows hvor lenge. DEILIG!

Bærums Verket 2 – Ski 2: 5-6 (1-1, 2-2, 2-3)

Utvisninger:
BV: 2×2
Ski: 1×5

Laget (mål + assist): Tom (MV), Tobias Bjørsell (1+0), Sondre, Thai (1+0), Kristian (1+1), Nico, Anders B (1+0), Stian, Ronny (1+1), Anders S, Helge (1+1), Henrik, Marre