D1: Vi er Ski!

D1s kamper i 2. divisjon kommer i «klæddær». Kamp fredag, onsdag og i dag (19/2). I ettermiddag gjestet vi Rotneshall for å måle krefter mot Nittedal. I hjemmekampen i oktober snøt vi Nittedal for poeng ved å sette 5-4 i undertall et halvt minutt før slutt. Det ante oss at vi ville møte et revansjesugent hjemmelag. Ski tar ledelsen etter bare drøye minuttet. Nittedal utlikner minutter senere og tar kommandoen i kampen. Onsdagens tøffe kamp mot Ull/Kisa preger en del Ski-bein. Vi henger ikke helt med i svingene, og hjemmelaget kontrer inn 2 mål til før pause.

OK, skjerpings må til. Men det er gjestene som vil mest, og midtperioden er bare så vidt i gang før det står 4-1 på tavla. Ski stanger og stanger og er ikke skikkelig på hugget. Bunnpunktet nås etter 11:34 da Nittedal setter 5-1 i undertall. Kjære vene. Nå må vi brette opp erma. Og det gjør vi! 11:58 og 5-2. 4 minutter senere: 5-3. Ski er i dytten. Sekunder før pause: 5-4.

Det begynnerå snike seg inn en følelse av at dette kan gå!?! Før det har gått 4 minutter av 3. periode er snuoperasjonen et faktum: 5-6. Nittedal er rystet, men de tar seg sammen og har ikke gitt opp. Spillet bølger frem og tilbake, og til slutt er det Nittedal som utlikner. Ski er nære på å ta med seg alle poenga, men det ender med poengdeling.

Fra 5-1 til 5-6 – hva skal  man si? Liverpool har «This is Anfield», men vi spilte jo på bortebane i dag (og på onsdag). Bayern München har «Mia san mia» (vi er vi/vi er de vi er). For D1 må det enkelt og greiot bli «Vi er Ski». Dette Ski-laget nekter å tape. Anja, det er en ære og glede å kunne overrekke et nytt poeng til deg på vegne av en fantastisk gjeng. (Fun fact: Hos Nittedal er det én spiller som scorer alle måla. Ski har 5 målscorere. Bare nevner det.)

Så langt står D1 med 4 seire, 3 uavgjort og 0 tap, og Ski er fortsatt på tabelltopp. Allerede f.k. fredag kl. 20 er det alle kvinner til pumpene igjen i Alliansehallen. Da venter tabelltoer Grei 2 (en kamp færre spilt og bare to poeng bak). Da får vi bare håpe at sykdom er jaget på dør, at knær holder, og at spillere og publikum vet å prioritere.

Nittedal-Ski: 6-6 (3-1, 2-3, 1-2)

Utvisninger: Nittedal 2 x 2 min, Ski 2×2 min

Laget (mål+assist)
S. Tangerud (M), K. Gulheim (0+1), Balto (0+1), S. Østby (1+0), V. Nielsen (1+0), K. Liseter (2+0), T. Jarmund (1+2), J. Ellingstad, A. Löfdahl (1+0), S. Hansen, A. Nilsen (C)