D1: Ærefullt tap

Fredag kveld (24/1) var Grei 2 på hevntokt. Grei 2 vil rykke opp, og Ski skal ikke stå i veien. Etter å ha tapt første oppgjør i Alliansehallen og bare klart uavgjort hjemme i Apalløkka, overlot ikke Grei 2 noe til tilfeldighetene denne gang. Grei 2 stilte derfor med to eliteseriespillere blant sine 11 utvalgte. Ski på sin side hadde en tynnere tropp enn på lenge; 8 utespillere.

Kampen er knapt i gang før Ski får en smakebit på hva som er vente: 0-1 etter 33 sekunder. Litt bakoversveis der, men håret faller etter hvert på plass, og Ski kjemper seg tilbake og utlikner 7 minutter senere. Da tar eliteseriespillerne tak i kampen og setter 2 kjappe på 1 minutt. Ski henger dog med så godt de kan og reduserer til 2-3 noen minutter senere. Resultatet står seg perioden ut.

Midtperioden er det ikke så mye å skrive om. Gjestene scorer 2 mål på 12 sekunder og setter 1 kasse til 3 minutter senere: 2-6 etter 9:45. Saken blir ikke bedre når Ski endelig scorer igjen – i eget mål: 2-7. Ski finner dog de riktigenettmaskene 12 sekunder senere: 3-7.

Det ser litt mørkt ut med tanke på poeng i denne kampen. Men skal vi tape, så la oss tape på en verdig måte (løst etter Liverpool-manager Klopps smått legendariske «if we lose, let’s fail beautifully» foran returmøtet mot Barcelona på Anfield etter å ha tapt 3-0 borte på Camp Nou i 1. semifinale i CL. De røde vinner forresten 4-0 og resten er historie.). Grei 2 skulle få slite for poenga. Nå var det bare å brette opp erma og børste støv av en gammel målsetting: «Vinne siste periode».

Ski får imidlertid en kalddusj før minuttet er spilt: nytt selvmål og 3-8. Det spredte seg så et rykte om at Anja hadde inntatt tribunen. Dette ble en skikkelig vitamininnsprøyting. 3:13: 4-8 og 3:59: 5-8. Yes, vi er Ski! Grei 2 er litt på hæla og må virkelig skjerpe seg. Hvilket de gjør. Etter drøye 7 minutter setter de spikeren i kista med 5-9. Men: Ski skal vinne siste periode, og 12 minutter ut i perioden fastsettes sluttresultatet til 6-9.

Herlig å kunne vinne siste periode 3-2 med Anja ringside. Anjas utrettelige kamp så langt er en sann inspirasjonskilde. Ikke ofte man ikke er mer misfornøyd etter et tap, men vi må vel nærmest se det på som en ære at Grei 2 ser seg nødt til å ty til eliteseriespillere (deres nr. 91 ligger på 6. plass på poengstatistikken i eliteserien) for å få has på Ski «husmorlag». (Dessuten scorer vi 2 av Greis mål, og slik sett vinner vi egt. 8-7, fnis. ) Grei 2 er «up and coming», mens vi er vel mer «down and leaving». Anja, ingen poeng inn på kontoen, men mange stjerner i boka! 1000 takk for oppmøtet til deg og fanklubben.

Ski-Grei 2: 6-9 (2-3, 1-4, 3-2)

Laget (mål+assist)
K. Kvaale (M), A. Haugland Strøm (1+0), Balto, S. Østby (1+1), V. Nielsen (0+2), T. Jarmund (0+1), A. Löfdahl (3+1), S. Hansen, A. Nilsen (C) (1+0)