Bortekamp for G14 mot Nor92

I dag gikk turen til Solbergelva og det nye laget i serien Nor92. Nor92 har spilt tre kamper i serien til nå, laget kommer fra en bandykommune så vi var forberedt på at dette kom til å bli en tøff kamp. Vi stilte med to forsvarere og resten angrep, så Kristoffer ble dratt ned til sin gamle posisjon på backplass. Så kjørte vi tre backer og to løperekker. Under oppvarmingen informerte Arthur og Andreas om at underlaget var vanskelig å skli på, vi fulgte litt med på oppvarmingen til Nor92 og så at keepern deres ikke brydde seg om skuddene som kom nede ved beina. Dette ble videreformidlet til utespillerne, de fikk beskjed om å skyte nede eller så langt bort fra keeper som mulig da det var vanskelig å skli.

Keepere: Arthur og Andreas

Forsvar: Kevin, Kristoffer og Theo

Sentere: Linus og Mathias

Vinger: Alexander, Eivind, Håkon og Knut

Første periode startet med et smell, kampen var ikke mer enn 12 sekunder gammel før Arthur måtte hente ut første ball fra nettet. Ski hadde ikke møtt opp til kamp, verken spillere eller trenere skjønte hva som nettopp hadde skjedd. Dette var en tøffere start enn vi regnet med, men vi skulle ikke gi oss. Gutta presset bra på topp og backene gjorde jobben bak. Theo fikk ballen etter en feilpasning i Nor-angrepet. Han driblet to-tre stykker og satte ballen i mål. Det hadde gått tre minutter av kampen og vi var oppe i 1-1. Etter dette ble det jevnt, gutta våre skøyt mye nede på mål, men keepern til Nor92 var bra med beina og stoppet det som var. 11.45 sto det på klokken da Nor snappet ballen og satt inn 2-1 som også ble resultatet etter første periode.

Pausepraten gikk ut på å informere gutta om at de skulle skyte mer oppe da Nor sin keeper stoppet det som kom ved beina. Trenerene tok også selvkritikk på at byttene var for lange. Vingene fikk også beskjed om at Nor92 ofte sendte ballen fra back til ving langs vantet.

Andre periode startet også med et smell, men denne gang på en positiv måte. Droppen gikk og ballen havnet hos Alex, han sentret til Mathias som satte ballen i nettet. 13 sekunder hadde gått og vi hadde utliknet til 2-2. Klokken tikket ikke mer enn 1:12 til før Håkon sendte ballen til Theo og sendte den bak keeper. Vi var i ledelsen og skulle holde på den. Gutta fortsatt det gode presset på topp og backene hadde kontroll på det som kom i mot. Vi merket nå at backene til Nor92 ofte ble frustrerte da vi dekket opp pasningsmuligheter gjennom vantet. Da det sto 5:19 på klokka passet Kristoffer ballen til Knut som satte ballen i nettet, 4-2! Vi var flinkere til å bytte nå, så vi merket at gutta hadde mer energi på banen. Dessverre gikk det litt fort i svingene en gang og Theo ble kastet litt uoppmerksom ut på banen, i kampens hete hadde han glemt å dra ned brillene fra panna. Ski fikk utvisning og skulle spille to minutter i undertall. Men dette har vi trent på og Nor92 klarte ikke utnytte overtallet sitt, dermed gikk vi til pause med en ledelse på 2 mål.

Tredje periode startet «tregt», vi måtte vente hele 1,5 minutter før det ble noen skåring ;). Theo sendte ballen til Håkon som satte inn 5-2. Nor92 hadde også sine sjanser, men en god Andreas stoppet det som kom forbi forsvaret vårt. Det sto 4:28 på klokken da Nor92 endelig klarte å lure oss og sette inn 5-3. Men vi skulle ikke la dette glippe, vi sto i mot presset og jobbet sammen som et lag. Det det hadde gått drøye 13 minutter kjempet Håkon til seg ballen på Nor92 sin banehalvdel, han prøvde backhanden sin og den satt. Med en tremålsledelse og snaue to minutter igjen roet pulsen til trenerene seg ned til to-sifret antall slag i minuttet. Droppen skulle tas etter målet, Mathias stelte seg opp. Vi har på trening snakket om at hvis man møter en senter som er god på droppen kan det være lurt å dytte ballens hans vei. På denne måten kan man ta ballen bak ryggen hans og løpe mot mål. Det var akkurat dette Mathias gjorde, han dyttet ballen mellom beina på den uforberedte senteren til Nor92. Derfra hadde han fri bane mot mål, 4 sekunder etter at Nor92 hadde hentet forrige ball fra nettet så måtte de gjøre det igjen. Kampen endte 7-3 og det var en fornøyd gjeng som kunne ta den lange turen hjem til Ski og nyte resten av helgen.

Mvh.

Torkel, Tony og Sverre