H2: BITTERT!

Herrer 2 serieåpnet søndag 11.10 borte mot Lyn 2 i Bjølsenhallen. Blant de ti utespillerne og to keeperne som var med var det en debutant (Jan), et comeback (Joachim,keeper) og et «perm-comeback» fra Oskar. Vi forventet en jevn kamp og det kan man trygt si at det ble.

Vi får et overtall rett fra start når Marre blir måkt over vantet. Vi kommer til et par fine sjanser, men det er isteden vertene som får 1-0 litt etter å ha blitt fulltallige igjen. Deretter går kampen i det sporet den egentlig var i 3×20: Det kontres mye fra begge lag, men jeg syns vi er spillemessig bedre, men vi mangler effektivitet og flyt. Vi klarer dog å krige inn utlikning fem minutter før periodens slutt slik at det stod 1-1 før 2. periode.

Andre periode fortsetter som den første. Vi har et lite spillemessig overtak, men Lyn har flyt og setter skuddene sine på målet. Vi skaper allikevel masse sjanser, men det siste lille mangler. Perioden ender 2-1 til Lyn.

Det settes fokus på bevegelse på topp slik at backene skulle få mer å spille opp på. Samtidig ønsket vi å spille litt mer og ikke bare kontre. Den planen gjennomføres relativt godt, men dessverre sliter vi med effektiviteten. Det gjør derimot ikke Oslolaget som får 4-2 med ti minutter igjen på klokka. Ski kjemper på og er utrolig nære flere ganger. Det bommes på åpen kasse, og Helge klarer å treffe begge stolpene på samme skudd. I spill seks mot fem de siste minuttene derimot får Helge fullklaff. To mål på et minutt og vi har utliknet! Med 48 sekunder igjen koker det på banen og da går det gjerne galt. Det gjør det også når Lyn får en noe kontroversiell scoring med tre sekunder igjen på uret – et ur det ble diskutert heftig om ble startet til rett tid etter Lyns frislag på tiden 19.55.

Bittert er det uansett – veldig, veldig bittert. Men vi tar med oss det positive: vi kjemper hele matchen og gir aldri opp. Med tilsvarende ståpåvilje og med spill som vi viste (seks mot fem spillet var en leksjon i etablert angrepsspill!), skal vi sanke mange poeng denne sesongen!

Neste kamp er allerede neste helg – søndag 18.10 klokken 14.30 i Kleivhallen (Hønefoss!!)

Laget (mål + assist): Tom (MV), Joachim (MV), Tobias G, Trond Oskar (1+0), Stian, Jan (0+1), Henrik, Marre (0+1), Nico (1+0), Oskar, Glenn, Helge (2+0)